Annons

Norlander tappar i Pebble Beach

Henrik Norlander, enda svensk som är kvar i PGA-tävlingen i Pebble Beach, föll tungt under den tredje dagen.
Golf • Publicerad 14 februari 2021
Henrik Norlander slår ut ur bunkern på sjunde hålet.
Henrik Norlander slår ut ur bunkern på sjunde hålet.Foto: Eric Risberg/AP/TT

Norlander hade öppnat tävlingen fint, och låg på en ensam tredjeplats inför lördagens tredje runda i Kalifornien. Där inledde han tungt med en bogey på första, och ytterligare en på sjunde. Övriga hål spelades på par, och rundan på 74 slag (totalt -8), gjorde att Norlander föll till en delad trettondeplats.

Han var inte ensam om att ha problem på banan, som både har Stillahavsutsikt och opålitliga vindbyar.

Annons

Amerikanen Jordan Spieth tog ledningen med två slag, totalt -13, trots en runda med fyra bogeys. Resultatet putsades med tre birdies på fjärde, sjätte och nionde hålet, men framför allt en eagle på det sextonde.

Bollen rullade i koppen efter ett slag med järnåttan på 146 meters avstånd.

– I luften trodde jag att den skulle bli väldigt bra, och när den landade var det exakt vart jag försökte att få den, det är helt klart en bonus att den gick i, säger 27-åringen enligt AFP.

Spieth jagas inför den avslutande rundan av en kvintett spelare, bland annat landsmannen Daniel Berg, rankad som nummer 15 i världen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons