Annons

Norge stänger dörren för Normann

Mathias Normann är inte välkommen i Ståle Solbakkens norska landslag.
Skälet?
Mittfältaren väljer att spela vidare i ryska ligan.
Fotboll • Publicerad 6 september 2022
Mathias Normann val att spela för Dynamo Moskva gör att han inte får spela för det norska landslaget. Arkivbild
Mathias Normann val att spela för Dynamo Moskva gör att han inte får spela för det norska landslaget. ArkivbildFoto: Fredrik Varfjell/TT/NTB

Mathias Normann går på lån från Rostov till Dynamo Moskva, en övergång som väcker känslor i norsk elitfotboll på grund av Rysslands invasionskrig i Ukraina.

Både förbundskaptenen Solbakken och norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness har gjort klart att så länge Normann representerar en rysk klubb är han inte aktuell för landslagsspel.

Annons

Dynamo Moskva uppger att den 26-årige mittfältaren lånas på ett år med option på ett köp.

Normann kommenterade för några dagar sedan sitt beslut att spela i ryska ligan. Till norska TV2 sade han:

– Det är ganska enkelt. Just nu är det den bästa sportliga möjligheten jag har. Om det är något jag har lärt mig i min karriär så är det att man inte blandar ihop politik och fotboll. Jag ska dit för att spela fotboll och det är jag glad för.

Normann spelade förra säsongen för Norwich i Premier League, men fick inte lånekontraktet förlängt då klubben åkte ur engelska högstaligan.

Normann har spelat tolv landskamper för Norge.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons