Annons

Norén tappar inför avgörandet

Alex Norén, ensam svensk kvar i PGA-mästerskapet i San Francisco, tappade placeringar under lördagens spel och är sannolikt borta från tätstriden.
Golf • Publicerad 9 augusti 2020
Alex Norén är ensam svensk kvar i PGA-mästerskapet i San Francisco.
Alex Norén är ensam svensk kvar i PGA-mästerskapet i San Francisco.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Tredje rundan av majorn avslutades på 73 slag, tre över par, och 38-åringen återfinns på delad 34:e plats, åtta slag bakom ledande amerikanen Dustin Johnson.

Även kinesen Li Haotong, som ledde efter fredagens spel, har halkat efter. Också han gick rundan på 73 slag och ligger nu på delad 13:e plats, fyra slag bakom Johnson.

Annons

Tätt efter Johnson i topp, som avlutade lördagens spel på 65 slag och är totalt nio under par för tillfället, är det dubbelt amerikanskt. Scottie Scheffler stod likt Johnson för en runda på 65 slag under lördagen och är bara ett slag bakom landsmannen. Det är även Cameron Champ som gick lördagen på 67 slag.

– Jag puttade väldigt bra i dag. Det var avgörande, säger Johnson som fick till åtta birdies under rundan.

Mästerskapet, som avgörs under söndagens avslutande runda, har vunnits två år i rad av amerikanen Brooks Koepka. 30-åringen är för närvarande två slag efter Johnson, på delad fjärde plats och är självsäker inför avgörandet:

– Det är många i toppen nu som inte vunnit något. Jag har varit i den här sitsen många gånger de senaste åren, den erfarenheten har jag med mig.

En amerikan som inte lyckades lika bra under lördagen var Tiger Woods. Golflegendaren rasade från plats 15 till delad 59:e plats efter en runda på 72 slag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons