Annons

Nordfeldt vaktar Sveriges mål

Det blev en väntad startelva till fotbollslandskampen mot Danmark i kväll, förutom i målet där Kristoffer Nordfeldt går in i stället för Andreas Isaksson.
Sport • Publicerad 28 maj 2014
Zlatan Ibrahimovic under landslagets träning i går.
Zlatan Ibrahimovic under landslagets träning i går.Foto: Bertil Ericson / TT

Här är startelvan mot Danmark: Kristoffer Nordfeldt – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Kim Källström – Zlatan Ibrahimovic – Johan Elmander, Marcus Berg.

Förbundskaptenen Erik Hamrén testar ett nytt spelsystem – 4–3–1–2.

Annons

"4–3–3 är egentligen bara siffror. Det kan se helt annorlunda ut beroende på hur matchen utvecklar sig och beroende på om vi spelar i vår defensiv eller offensiv. Framförallt vill jag testa någonting nytt. Vi är redan trygga i vårt grundspel och med vår spelidé, men de här två matcherna är vår sista chans före EM-kvalet att prova ett annat sätt att spel", säger han till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Mittbacken Per Nilsson besväras fortfarande av en lårskada och finns inte tillgänglig för inhopp på sin nya hemmaarena i Köpenhamn:

"Det krampar fortfarande lite i hans lår och vi vill inte riskera att han slår upp skadan igen", säger landslagets läkare Leif Swärd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons