Annons
Hon försov sig, och höll på att missa dagens finalspel.
Sport • Publicerad 13 december 2008

BOWLING DOHA, QATAR.

Nina Flack vaknade, satte männen på plats – och vann Europatourtävlingen i Qatar.

Annons

Med sig hem till Kinna fick hon en prischeck på drygt 300?000 kronor.

– Det känns bra? säger Flack nöjt på telefon från Doha i Qatar.

Det var andra gången på några veckor hon slog de bästa männen på Europatouren.

Pengarna regnar in

Förra gången var det 100 000 kronor i Neapel. Nu blev det 30 000 euro – vilket med dagens växlingskurs är drygt 300 000 kronor – i Qatar. Däremellan blev hon tvåa i damklassen i England, och fick närmare 40 000 kronor för det.

Trots att hon nästan vunnit en halv miljon kronor på mindre än en månad tänker hon inte gå ner i arbetstid, utan avser fortsätta på sina två halvtidsjobb.

– Ja, och det är jobb på måndag igen?

Har det rätta flytet

Bowlingmässigt är Kinnatjejen verkligen i superform.

– Jag har spelat ganska bra sedan EM i somras, men nu har det gått extra bra ett tag. Men det gäller att ha lite flyt också.

Annons

Flytet kan hon inte gnälla på. I torsdags överlevde hon som 48:e och sista spelare kvalet, och i fredags också de första finalomgångarna – trots halvdant spel.

– Jag har tajmat in det bra?

I går försov hon sig, och höll på att missa den första finalomgången. Tur i oturen var att hallen låg nära hotellet, och att Nina inte var först i turordningen.

– De väckte mig fem i tio, och spelet började klockan tio. Jag hann med ett provslag.

Spelet var aldrig yrvaket, Flack spelar tydligen världsbowling även i sömnen, och imponerade under i princip alla gårdagens omgångar.

– I den andra omgången över sex serier började jag med 193 och 164, sedan gick det bra igen. Så det ordnade upp sig direkt.

Efter de första sex serierna låg hon tvåa. Ytterligare sex serier senare hade hon tappat till tredje plats, med samma poäng som tvåan. I semifinal krossade hon Australiens Jason Belmonte med 472–363.

Och i finalen besegrade Flack sedan Dominic Barrett från England med 435–413.

Ett riktigt guldår

Utöver framgångarna på Europatouren tog hon ju tre EM-guld i Danmark i somras. Den 23-åriga Kinnatjejen kommer att minnas 2008 som ett guldår.

– Ja, det kommer jag nog göra. Det skulle vara konstigt annars.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons