Annons

Nilsson Lindelöf: "Får ta ansvar"

Mötet med Frankrike blir annorlunda än många andra hemmamatcher på Friends arena.
Bland annat saknas publiken – och då ställs det nya krav på spelarna.
Fotboll • Publicerad 3 september 2020
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.Foto: Jonas Ekstromer/TT

Mittbacken pratar om adrenalinkickar. 26-årige Victor Nilsson Lindelöf säger att matcher som spelas inför fulla läktare och med den ljudkuliss som ofta medföljer, kan vara vad som ibland behövs för att få en liten skjuts till att hamna i rätt sinnestämning.

Någon hjälp blir det inte tal om när Frankrike väntar i Nations League-premiären på lördag.

Annons

Matchen – precis som hemmamötet med Portugal på tisdag – kommer att spelas utan åskådare, det har Europeiska fotbollsförbundet Uefa beslutat för att förhindra ytterligare spridningen av coronaviruset.

Publiken kan hjälpa till

– Jag tror att alla här i landslaget har spelat utan publik, så de vet hur det är att göra det. De har nog kommit in i det och blivit vana med hur man ska gå in för sådana matcher. Jag tror inte att det blir något problem, säger Victor Nilsson Lindelöf och kommer till slut på vad som kan bli skillnaden jämfört med normala förutsättningar.

Adrenalinkickar.

– När det är publik kan du få en adrenalinkick av publiken, de kan hjälpa till, säger han.

– Nu får man själv tar ansvar för det och skapa det inom gruppen. Men jag tycker att vi har visat det tidigare, att vi är en stark grupp och att det är många som tar för sig. Det kommer inte att bli något problem.

"Samma mentalitet"

Nilsson Lindelöf, vars semester var över när han checkade in på spelarhotellet i centrala Stockholm, är även säker på att samlingens matcher kommer att vara av samma karaktär som tidigare tävlingslandskamper.

– Som alltid med landslaget går vi in för att vinna matcher. Vi vet att det är en tuff grupp och att det är viktiga saker som står på spel. Vi går in med samma mentalitet och inställning som vi alltid gör.

Vid sidan av Uefas beslut att matcherna ska spelas utan publik, finns även direktiv i det gedigna regelverk som skickades ut till samtliga förbund att spelarna ska coronatestas samt att de gott får infinna sig i att stanna kvar innanför hotellets väggar.

– Jag lämnade mitt tv-spel i England så jag får spendera mycket tid med "Micke" (Mikael Lustig). Vi spelar lite kort och försöker få tiden att gå. Det har gått ganska bra de första dagarna men det är några dagar kvar…

– Nej, det kommer att gå bra. Det var samma sak i Tyskland (under Europa League-slutspelet med Manchester United), så jag har varit med om det tidigare, säger Victor Nilsson Lindelöf.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons