Annons

Nilsson Lindelöf pappa igen – spelar mot Grekland

Victor Nilsson Lindelöf har fått sin andra son.
Lagkaptenen är tillbaka i landslagstruppen, tränade på söndagen och spelar tisdagens VM-kvalmatch mot Grekland.
Fotboll • Publicerad 10 oktober 2021
Victor Nilsson Lindelöf har blivit pappa igen och har anslutit till landslaget. Han spelar VM-kvalet mot Grekland på tisdag.
Victor Nilsson Lindelöf har blivit pappa igen och har anslutit till landslaget. Han spelar VM-kvalet mot Grekland på tisdag.Foto: Erik Simander/TT

Den assisterande förbundskaptenen skötte snacket från ledarhåll på presskonferensen efter träningen på Friends arena. Som alla andra var han både glad och lättad över nedkomsten och ankomsten.

Främst för att allt gått bra i samband med födseln, men förstås även över att han mittbacksklippan är på plats och disponibel för tisdagens tuff uppgift.

Annons

– Han är vår lagkapten, han spelar i ett av Europas bästa lag och han har gjort det väldigt bra för oss.

– Det är oerhört glädjande att han är tillbaka och att allt har gått bra för familjen. Han var pigg och glad i dag på träningen, så det är bara positivt, säger Wettergren.

På Instagram bekräftade makarna Nilsson Lindelöf att parets andra son kommit till världen.

Mittbackskuggen missade matchen mot Kosovo i lördags i väntan på sonens födelse men reste till Sverige från England i tid för att för hinna ansluta till söndagens eftermiddagsträning.

I lördagens match föll mittbacksansvaret på Marcus Danielson och Joakim Nilsson, men förbundskapten Janne Andersson har gjort det tydligt att han ser Nilsson Lindelöf som en given startspelare när han är tillgänglig.

Sverige besegrade Kosovo med 3–0 efter mål från Emil Forsberg, Alexander Isak och Robin Quaison. Om Sverige vinner matchen mot Grekland på tisdag talar det mesta för att blågult åtminstone säkrat en playoff-plats till fotbolls-VM 2022.

Sverige möter Grekland på Friends Arena den 12 oktober med avsparkstid 20.45.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons