Annons

Nelin om OS–beskedet: ”En häftig upplevelse som försvann”

Olympiske mästaren Jesper Nelin, 26, valde träning före OS–vaka på hemmaplan i Östersund.
– Jag kommer nog att hålla på i många år till ändå, men det är klart att det var en häftig upplevelse som försvann, säger han.
Skidskytte • Publicerad 24 juni 2019
Jesper Nelin kommer inte att få ett OS på hemmaplan.
Jesper Nelin kommer inte att få ett OS på hemmaplan.Foto: Sanna Tedeborg

Nelin svarar i telefon just hemkommen från ett tufft fyspass på gymmet.

– Övriga gänget samlades för att följa omröstningen på tv, men jag var tvungen att lägga om min dag och träna sent i stället. Men jag fick beskedet precis, och det känns synd såklart, det hade varit otroligt häftigt med ett OS i Sverige.

Annons

Förvånad?

– Jag vet faktiskt inte, helt ärligt har jag inte följt med i alla turer. Det hade blivit bra i Sverige, men kommer garanterat att bli bra i Italien också.

Hur är det att blicka så långt framåt som till OS 2026?

– Hade Sverige vunnit hade man ju varit tvungen att satsa över ett OS–på hemmaplan, även om jag nog kommer att hålla på i många år till ändå. Det var stort med ett VM på hemmaplan (Östersund tidigare i år), men det är klart att ett OS hade varit något alldeles extra.

Jesper Nelin hade ledigt under april månad – men har efter det börjat träna ordentligt inför kommande vintersäsong. Laget var nyligen på läger i italienska Toblach och under nye kaptenen Johannes Lukas har träningsupplägget fått en ny touch.

– Wolfgangs (Pichler) träning var tuff för huvudet många gånger. Det känns bra med något nytt, en annan kvalité, mer intensitet, mindre mellanfart. Jag tror det här kommer att ta oss till nästa steg, säger Nelin.

Boråsprofilen som dock haft problem med en axel.

– Jag är lite för stark i musklerna fram jämfört med bak, vilket gör att den inte ligger riktigt som den ska. Inget allvarligt, men jag måste jobba med det, säger han.

Här saknas innehåll

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons