Annons

Nederländsk seger i Vansbrosimningen

Simning • Publicerad 8 juli 2023
Marcel Schouten från Nederländerna firar 2023 års seger av Vansbrosimningen.
Marcel Schouten från Nederländerna firar 2023 års seger av Vansbrosimningen.Foto: Ulf Palm/TT

Marcel Schouten – så heter vinnaren av Vansbrosimningen 2023. Nederländaren simmade de 3 000 metrarna på 29.36,1 – drygt en halvminut snabbare än svenske Victor Johansson som gick i mål på 30.08,7.

– Jag är väldigt glad över vinsten och mitt lopp. Jag är glad över att vara tillbaka här. Det är en fint och vacker plats. Allt är perfekt här, sade Schouten efter loppet till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Annons

Damklassen vanns av fransyskan Caroline Jouisse som tog hem loppet för hela tredje gången.

– Det känns bra. Jag är lite trött, men det känns bra. Jag gillar verkligen att komma hit, sade Jouisse till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Tvåa blev Emma Sundstedt.

Redan under fredagskvällen avgjordes Vansbro tjejsim. Det 1 000 meter långa loppet togs även det hem av Jouisse på den överlägsna tiden tiden 11.16,2. Ned till andraplatsen och Elise Öberg från Njurunda Simsällskap (12.33,8) hade Jouisse över en minut.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons