Annons

Nederländerna till VM – besvikelse för Norge

Nederländerna är klart för VM som sista gruppetta i det europeiska VM-kvalet.
För Norge är däremot VM-hoppet ute – Turkiet tog playoffplatsen.
Fotboll • Publicerad 17 november 2021
Norge kommer inte att spela VM i Qatar.
Norge kommer inte att spela VM i Qatar.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Tottenhamspelaren Steven Bergwijn satte den definitiva spiken i Norges kista när han smällde in 1–0 till Nederländerna i den 84:e minuten. Sedan utökade hemmalaget ledningen på tilläggstid genom Memphis Depay.

Det hade krävts tre poäng för att Norge skulle nå playoff.

Annons

– Det är ett misslyckande när man kommer trea. Så kommer det alltid att vara, säger förbundskapten Ståle Solbakken.

– Vi var inte duktiga nog i den sista fasen.

För Nederländerna innebar segern att de höll både Turkiet och Norge bakom sig i gruppen. Nu kan de göra sig redo för VM-slutspelet i Qatar 2022.

Kvällen slutade i moll även för en annan nordisk granne. Finland klev in i den sista gruppspelsmatchen med playoffplatsen i egna händer, men släppte Ukraina förbi sig.

Finländarna föll med 0–2 mot Frankrike hemma i Helsingfors samtidigt som Ukraina vann med samma siffror borta mot Bosnien-Hercegovina. Därmed knuffades Finland ner på tredje plats.

Nu är samtliga grupper i det europeiska VM-kvalet avslutade. Nationerna som är klara för mästerskapet är Serbien, Spanien, Kroatien, Belgien, Danmark, Frankrike, England, Schweiz och Tyskland från Europa, Brasilien och Argentina från Sydamerika och värdlandet Qatar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons