Annons

NBA-mästarna glänste i premiären

Förra årets mästare Milwaukee Bucks inledde årets säsong i den nordamerikanska proffsbasketligan starkt. Laget vann öppningsmatchen mot Brooklyn Nets med 127–104.
Basket • Publicerad 20 oktober 2021
Milwaukees Giannis Antetokounmpo (till vänster) plockade flest returer när laget vann över Brooklyn i NBA-premiären.
Milwaukees Giannis Antetokounmpo (till vänster) plockade flest returer när laget vann över Brooklyn i NBA-premiären.Foto: Morry Gash/AP/TT

Brooklyn fick in matchens första två poäng, men den knappa ledningen, som bara varade till Milwaukees nästa anfall, var matchens enda för New York-laget.

Nets spelade som väntat utan sin stjärnguard Kyrie Irving, som på grund av vaccintrots är avstängd från spel med klubben.

Annons

Själva NBA-organisationen kräver inte att spelare ska vara vaccinerade, men det gör däremot vissa av klubbarnas hemstäder. Bland annat just New York. Därför har klubben beslutat att inte låta honom spela eller träna alls tills han tar vaccinet, i stället för att bara använda honom när det går.

I mötet med Milwaukee briljerade däremot en annan av Brooklyns stjärnor. Kevin Durant gjorde tillsammans med Milwaukees Giannis Antetokounmpo flest poäng – 32 var. Den sistnämnda blev även bäste returplockare med 14 stycken.

Senast lagen möttes var under kvartsfinalserien i fjol. Då tog sig Milwaukee tillbaka från ett underläge 0–2 i matcher och vann till slut den avgörande match sju med fyra poäng i förlängningen efter att ha kvitterat i slutsekunderna.

Västkustens inledande NBA-match spelas mellan Golden State Warriors och Los Angeles Lakers.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons