Annons

Nations League: Spanien krossade Schweiz

Trots skandalen, bojkotten och ovissheten in i det sista kring vilka som skulle spela i landslaget – inget stoppar Spanien just nu.
Världsmästarnationen går ur den första Nations League-samlingen med full pott.
Fotboll • Publicerad 26 september 2023
Lucía García, spansk målskytt mot Schweiz i Nations League. Arkivbild.
Lucía García, spansk målskytt mot Schweiz i Nations League. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Ingen idrottsintresserad kan ha missat röran och turbulensen kring det spanska damlandslaget i fotboll den här sommaren och hösten.

Förbundsordföranden Luis Rubiales tagna friheter vid prisutdelningen efter VM-guldet, Jennifer Hermosos och övriga spelares vrede, förbundskaptenen Jorge Vilda som fick sparken, utrensningen i förbundstoppen och det rättsliga efterspelet där spelare vittnar mot Rubiales.

Annons

Men mitt i den stora oredan har spanjorskorna gått in och gjort jobbet på planen. Först 3–2 mot Sverige i fredags och i kväll – via 5–0 hemma mot Schweiz – tog de färska världsmästarna ännu ett steg mot gruppseger och semifinalspel i Nations League i vinter. Ett slutspel som även avgör vilka två europeiska nationer som gör värden Frankrike sällskap i OS i Paris till sommaren.

Lucía García gjorde tidigt 1–0 i Córdoba varpå Aitana Bonmatí ökade till både 2–0 och 3–0 kort före och omgående efter pausen. Inma Gabarro och Maite Oroz såg till att Spanien gick av planen med 5–0.

Segern innebär att Spanien toppar gruppen på sex poäng före Sverige och Italiens som båda har tre poäng. Schweiz är utan poäng efter två spelade matcher.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons