Annons

Murrays vändning i grand slam-comeback

0–2-underläge i set och matchboll emot sig i sin första grand slam-match i singel på över ett och ett halvt år.
Då vände Andy Murray maratonmötet med Yoshihito Nishioka och tog sig vidare till den andra omgången i US Open-tennisen efter över fyra och en halv timmes spel.
Tennis • Publicerad 1 september 2020
Andy Murray vann i sin grand slam-comeback.
Andy Murray vann i sin grand slam-comeback.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Andy Murray, tidigare världsetta och US Open-mästare 2012, hade inte spelat en singelmatch i en grand slam-turnering sedan han tvingades avbryta sin match i den första omgången i Australian Open i januari 2019.

Då hade han allvarliga höftproblem och fruktade, med tårar i ögonen, att karriären var över. Men ett år och knappt åtta månader senare var han tillbaka i de största sammanhangen, i den första rundan av US Open i New York.

Annons

Nu 115-rankade Murray ställdes mot 49-rankade Yoshihito Nishioka, Japan, och hamnade omgående i ett 0–2-underläge i set efter 4–6, 4–6. Utan att ha kommit upp i någon högre nivå i sitt spel.

Men trots fotproblem och matchboll emot sig lyckades 33-årige Murray ta sig tillbaka in i matchen mot den åtta år yngre Nishioka. Murray vann både tredje och fjärde set i tiebreak och tog matchen till ett femte set på ett publiktomt Arthur Ashe Stadium i coronapandemin.

Murray och Nishioka följdes åt i det avgörande setet innan skotten bröt japanens serve fram till 6–4 och vann matchen efter fyra timmar och 39 minuters spel.

– Jag är trött. Mina tår gör mest ont, sade Andy Murray i segerintervjun efter matchen.

– Det är en nödsituationen just. Min kropp gör ont. Jag ska återhämta mig så gott jag kan.

I andra omgången ställs Murray mot antingen 15-seedade Félix Auger-Aliassime, Kanada, eller Thiago Monteiro, Brasilien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons