Annons

Murray i ledning över Tsitsipas efter dramatik

Tennis • Publicerad 7 juli 2023
Andy Murray leder med 2-1 i set mot greken Stefanos Tsitstipas i matchen som återupptas på fredagen.
Andy Murray leder med 2-1 i set mot greken Stefanos Tsitstipas i matchen som återupptas på fredagen.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Det var Stefanos Tsitsipas som började bäst och vann första set i tiebreak mot hemmafavoriten Andy Murray när de två möttes i Wimbledon på torsdagskvällen.

Men därefter växlade britten upp och tog hem både andra och tredje set innan matchen bröts runt 22.40 till följd av en bestämmelse som innebär att spelet måste avbrytas senast klockan 23.

Annons

Strax före avbrottet utspelade sig dramatiska scener när Andy Murray plötsligt skrikandes föll till marken. För ett ögonblick såg 36-åringen, som haft omfattande skadeproblem under sin karriär, ut att vara illa däran. Men strax därpå reste han sig upp servade hem det tredje setet.

Matchen, som spelaa på den anrika Grand slam-turneringens center court, kommer att återupptas på fredagen efter att den spanske världsettan Carlos Alcaraz och Frankrikes Alexandre Muller är klara med sin duell.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons