Annons

Mourinho lämnar Real Madrid

Efter tre turbulenta år fick det räcka. Portugisen José Mourinho lämnar jobbet som huvudtränare i Real Madrid trots att tre år återstår på kontraktet.
Sport • Publicerad 20 maj 2013
Foto: Paul White

– Tiden är den rätta för att avsluta samarbetet, sade Real Madrids ordförande Florentino Pérez.

I bland är viskningarna för många för att det inte ska finnas en sanning bakom. Därför var det ingen överraskning när Real Madrid på måndagskvällen bekräftade att José Mourinho lämnar jobbet som huvudtränare trots att kontraktet går ut 2016.

Annons

– Klubben och tränaren är överens om att tiden är den rätta för att avsluta samarbetet. Å styrelsens vägar vill jag tacka José Mourinho för allt hårt arbete, sade klubbordföranden Florentino Pérez och poängterade att det var ett gemensamt beslut:

– Ingen har fått sparken.

Säsongen blev ett misslyckande: Med två omgångar kvar ligger Real Madrid 13 poäng bakom Barcelona i ligan, i fredags förlorade man cupfinalen mot Atlético Madrid och i Champions League åkte man ut i semifinal.

Mycket talar nu för en Mourinho-comeback i engelska Chelsea, som han tränade 2004–2007. Carlo Ancelotti, tränare för Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain, ryktas vara den som ska ersätta i Real.

Men Pérez försäkrar:

– Vi har inget förskrivet kontrakt med någon tränare. Det är något vi ska titta på de kommande dagarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons