Annons

Mötet avgörs under korgarna

I två år har Norrköping besegrat Borås i slutspelet.
Sport • Publicerad 11 april 2014
Foto: Anton Hedberg

Båda gångerna genom utklassningssegrar i returtagningen.

– De är ligans tuffaste lag där. De är inte bara stora utan även starka, säger Chris McKnight.

Annons

Norrköping i slutspelet har blivit en vana för Borås. En del i spelet som bör förbättras för att resultatet skall bli annorlunda i år är spelet under korgarna. På de nio matcherna de två föregående åren vann Borås endast en match i returtagningen. Då blev det även en seger.

– Jag tycker inte att man kan jämföra så eftersom det är olika lag från år till år, säger Pat Ryan. Men det lag som vinner den vinner oftast matchen i basket.

Chris McKnight har varit med och tampats de senaste åren med Norrköpings storväxta lag. Han var Borås bästa returtagare i grundserien och femte bäst i ligan med 9,3 returer per match.

– Min egen roll är stor. Det finns många i deras lag att hålla koll på, men jag gillar utmaningen och omfamnar den. Dock handlar det om att vi måste plocka returer som en enhet. Om vi vinner returtagningen tror jag inte det är säkert att vi vinner. De är ett bra lag och kommer att bli tajt. Men helt klart är det en viktig nyckel.

McKnight upplever att årets upplaga av Borås är bättre rustade att mäta sig med östgötarna i spelet under korgen. Det visade laget i grundserien där man plockade flest returer i snitt av alla lag. Mcknight har sin idé klar om hur de ska lyckas vinna matchen i matchen.

– De är inte bara stora utan även atletiska. Vi måste se till att komma åt dem, ta kroppskontakt och stöta ut dem. Hålla dem utanför oss själva i försvaret, säger han innan han berömmer Mattias Göranssons match.

– Mattias har alltid varit en lagspelare. Han var en nyckel senast och klev verkligen fram.

När Roope Ahonen saknades var det naturligt att Mattias Göransson fick ta ett större ansvar. I och med hans intåg fick laget lite mer längd på planen.

– Det är jämnare mellan oss och Dolphins i år. De har inte samma längdövertag nu, säger Göransson.

När Norrköpings längsta spelare, Joakim Kjellbom, vilade huvudet i händerna hela matchen senast var det Borås som var hetast på de lösa bollarna.

Annons

– Det är klart att det är viktigt att vinna returtagningen, men viktigast var energin och attityden vi hade. Ibland handlar det mer om hjärta och vilja än längd. Det gäller att vi har samma energi när de har fullt lag och Kjellbom spelar.

Matchserien lämnar Borås för Norrköping.

Kampen under korgarna är densamma.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons