Succélaget Motala hade radat upp sex raka segrar i elitserien i bandy – men borta mot Västerås bröts sviten.
Hemmalaget vann med förkrossande 11–0.
Bandy • Publicerad 19 november 2021
Motala hade ingenting att sätta emot borta mot Västerås. Arkivbild.
Motala hade ingenting att sätta emot borta mot Västerås. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det tog bara fem minuter för Västerås att sätta dit 1–0 genom Jesper Jonsson. I slutskedet av första halvlek utökade de sedan ledningen två gånger om inom loppet av drygt två minuter.

Målfesten fortsatte med besked i andra halvlek och Västerås lyckades nå tvåsiffrigt med mål innan domaren blåste av för full tid.

Jesper Jonsson stod för hela fem av fullträffarna, medan forwarden Robin Andersson gjorde ett hattrick. Även Melker Westberg och Viktor Spångberg fick skriva in sig i målprotokollet.

Det var en välkommen seger för Västerås som hade två tunga förluster i ryggen mot Broberg/Söderhamn och Sirius.

Motala fick se sig besegrat för första gången den här säsongen men toppar fortfarande tabellen.