Annons

Mjällbymålvakt räddade oavgjort med sitt första mål någonsin

Efter cirka 700 matcher slog Mjällbymålvakten Mattias Asper till och gjorde sitt första allsvenska mål någonsin.
Sport • Publicerad 16 september 2010
Foto: 

Nicken, i matchens sista sekund, räddade 2–2 mot Häcken.

Det var två gånger Mattias i huvudrollerna när mittenlagen Mjällby och Häcken möttes på Strandvallen. Häckens Mathias Ranégie verkade med sina två sena mål bli matchhjälte. Först kvitterade han David Löfqvists 1–0 mål efter 75 minuter och rullade sedan även in 1–2 i den 90:e spelminuten.

Annons

Med några sekunder kvar, matchuret pekade på 92.46, fick sedan Mjällby en frispark på högerkanten. Bollen lyftes in, Mattias Östberg kastade sig och nickade undan bollen, men den kom snabbt tillbaka in i tättbefolkat straffområde.

Fick stå omarkerad

Där stod 36-årige Mjällbymålvakten Mattias Asper parkerad. Han tog ett steg framåt och stötte perfekt med pannan bollen via gräset in i Häckensmålets bortre burgavel. 2–2 var ett rättvist resultat.

– Det var lite konstigt att ingen markerade mig, det var ju så många där, men det är väl ingen som tror att en målvakt kan göra mål, konstaterade en lycklig poängräddare.

Efter cirka 700 tävlingsmatcher som senior fick den före detta AIK- och MFF-målvakten nu debutera som målskytt.

– Som 16-åring spelade jag ibland forward så nicka har jag gjort förr. Jag var med uppe både mot BP och mot Gefle borta då Robledo kvitterade. Och jag siktade faktiskt precis där. Det är viktigt, skrattade Asper.

Någon målgest hade han dock inte repeterat in.

– Först fattade jag knappt vad jag gjort. Det kändes helt overkligt. Sedan var det bara okontrollerbar glädje och rena överfallet. Men jag klarade i alla fall satt stå upp. Det var väl målgesten det!

Fredad zon

Häckentränaren Peter Gerhardsson hade ingen förklaring till den fredade zon som Asper fick nicka i. Men han hade en teori.

Annons

– I den här situationen, med en andraboll på väg in från motsatt sida markerar vi inte utan har våra zoner. Men av någon anledning så är ingen där Asper befinner sig, menade Gerhardsson.

– Där ska vara tre, fyra spelare och men man glömmer bort eller ser inte honom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons