Annons

Mitt hemmagym ingår i hyran

Det är i trappan det händer. Ibland frekvent, ibland mer sällan. Men jag hittar alltid tillbaka till min mjukt rundade, vitmålade trappa.
Sport • Publicerad 7 november 2014

Det är där jag bygger styrka, rörlighet och smidighet. När jag själv vill. Om jag känner för det.

Den är perfekt för tåhävningar av alla de slag. Vinkeln är utmärkt för att köra armpress. Räcket på andra våningen är som gjort för dragövningar med gummiband för både armar och ben. Står jag nedanför kan jag dra i samma gummiband och bli stark i ryggen. Just där kan jag också dra upp mig själv.

Annons

Jag tror på enkelheten i att träna hemma. Det flesta redskap finns ju redan där. En stol mot en vägg och man kan göra dips. Och det finns alltid något lagom tungt att lyfta. Men jag har också lyxat till det med ett par hantlar. Föll också för en tid sedan för frestelsen att köpa ett hjul efter att en kollega berättat om sin fantastiska utveckling. Mer än så behövs inte, mitt gym är komplett.

Jag har varit stödmedlem i flera gymkedjor. Pengar har regelbundet dragits från mitt konto. Till ingen nytta. För jag kommer bara inte iväg. Tider ska passas, man ska trängas och bröta bland andra. Och det inomhus dessutom. Det intresserar mig helt enkelt inte.

Jag kör vidare i min trappa. Och bäst av allt. Mitt hemmagym ingår i hyran.

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons