Annons

Minutstrid mellan tvillingar

Nio minuter yngre är Lisa Åkesson än sin tvillingsyster Erika.
Sport • Publicerad 9 november 2014
Segrare i BT-priset 2014: Erik Lindström, Tranan, Gustav Ohlin, Tranan, Elsa Lindeblom, Omega och Lisa Åkesson, Markbygden.
Segrare i BT-priset 2014: Erik Lindström, Tranan, Gustav Ohlin, Tranan, Elsa Lindeblom, Omega och Lisa Åkesson, Markbygden.Foto: Jan Pettersson
Tvillingarna Åkesson
Tvillingarna ÅkessonFoto: Jan Pettersson

En minut var marginalen på Rya åsar som efter tio deltävlingar i BT-priset gav henne totalsegern före storasyster.

– Det var mycket backar, det är min terräng, tycker Lisa.

Annons

Tvillingarna från Markbygdens OK har helt dominerat den yngsta flickklassen i årets BT-priset, och systerligt delat framgångarna.

Inför de två avslutande deltävlingarna på Borås O-event var det helt jämnt. Tre fullpoängare var, 132 poäng var. Lisa inledde säsongen bäst, men i höst har Erika radat bra lopp och var ikapp inför eventet.

– Men när jag slog Erika på nattsprinten blev hon stressad av att hon måste vinna downhillen för att slå mig totalt, påpekar Lisa.

Även om de är tvillingar och lika som bär, är de olika som orienterare. Lisa är teknikern av de två, medan Erika är bättre på löpningen. Och bra träning får de på nära håll – pappa är gamle mästerorienteraren Bertil Åkesson.

I BT-prisets äldre flickklass har Elsa Lindeblom från Omega dominerat de tio deltävlingarna totalt och inte släppt något ifrån sig. Även Gustav Ohlin från Tranan har i H12-klassen samlat maxpoäng (de sex bästa tävlingarna räknas). Tranan även i H14, där Erik Lindström tog hem totalsegern.

Stig Wallerman

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons