Annons

Milosevic: "Det är inte den finaste fotbollen"

Ett kliv mot nytt kontrakt togs via 2–0 hemma mot Degerfors.
AIK-kaptenen Alexander Milosevic visade vägen med en kraftfull nick – varpå han knockades i andra halvlek.
– Jag kände väl direkt att gör vi 1–0 så kan vi nog kontrollera det. Det var viktigt, säger han.
Fotboll • Publicerad 18 september 2023
Alexander Milosevic jublar med Abdihakin Ali efter nickmålet som gav AIK 1–0-ledning hemma mot Degerfors.
Alexander Milosevic jublar med Abdihakin Ali efter nickmålet som gav AIK 1–0-ledning hemma mot Degerfors.Foto: Henrik Montgomery/TT

Knackigt spel i långa perioder – men jobbet gjordes.

I det rådande läget, med den utsatta placeringen i tabellen och den tunga kravbild som vilar över spelare och ledare handlar allt om att ta poäng.

Annons

Hur?

Det spelar ingen roll.

– Det är inte den finaste fotbollen, men jag tycker att vi gör det på ett bra sätt ändå. Vi ligger där vi ligger och alla poäng är viktiga. Då behöver det inte se fint ut. Det går inte att spela så på den här planen.

– Då är det bättre att slå en längre boll, säger Milosevic.

Milosevic spräckte nollan

Han tog och fick en huvudroll när matchen stod och vägde en bra bit in i första halvlek. På Anton Salétros hörna plockade mittbacken fram en av sina främsta egenskaper – huvudspelet.

Träffen blev perfekt, riktningen likaså – och när Degerfors bommade den icke helt oväsentliga taktiska lilla detaljen att ha en försvarare vid stolpen fick AIK utdelning i ödesmatchen.

Men för Milosevic del såg det ett tag ut att vara över för kvällen. Han träffades kort efter pausen illa i huvudet av Diego Campos skott. Mittbacken låg ner, fick behandling, reste sig och spelade vidare.

Spelade vidare

Det trots den historik han har av hjärnskakningar och nackskador.

– Bollen kom rakt i ansiktet. Det kändes, men det var ingen fara att spela vidare. I morgon är det nog värre i huvudet och nacken, men det får man ta för att ta tre poäng.

TT: Ville läkarna ta av dig?

Annons

– Nej, det tror jag inte. Jag har haft det här ett tag, jag har fått smällar och nästan lärt mig att känna av vad som är bäst. I dag kändes det rätt att spela vidare.

Han har inga tankar på att spela i hjälm.

– Nej, då blir det inga mål som det här, säger han och ler.

Tränaren Henning Berg hyllade sin kapten.

– Han är en tuffing. Han är en viktig för oss. En god spelare och en god ledare, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons