Annons

Ymer: "Största segern i min karriär"

Mikael Ymer skrällde direkt i Australian Open. Svensken slog ut 26-rankade polacken Hubert Hurkacz i en femsetsrysare.
Tennis • Publicerad 9 februari 2021
Mikael Ymer. Arkivbild.
Mikael Ymer. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Det krävdes närmare fyra timmars slit i den 25-gradiga värmen i Melbourne Park. Sedan kunde Mikael Ymer boka en plats i andra omgången tack vare segern med 3–6, 6–3, 3–6, 7–5, 6–3.

I en intervju med tennis.se kallar han det "största vinsten i min karriär".

Annons

– Jag tror att det gynnade mig ju längre matchen blev, och att jag kunde dra ut på några dueller. Vi hade en boll som var 60 slag. Det tar lite tid för kroppen att återhämta sig efter det, och det är en stark sida hos mig, konditionen, säger 95-rankade Ymer till TT.

Var aldrig säker

Inför nästintill tomma läktare – Ymer beskriver känslan som "lite som en träningsmatch" – förlorade svensken första set med 3–6, men kom tillbaka och tog andra med 6–3. Sedan blev det ytterligare ett 3–6-set, innan Ymer tvingade fram ett femte och avgörande genom att vinna fjärde med 7–5.

I femte satte Ymer tidigt press på den 26:e-rankande Hurkacz med tre raka game. Där och då började han känna att han hade en chans.

– Då kände jag okej, nu är det faktiskt en match. Spelar jag mina kort rätt nu så kan det sluta bra. Men jag kände aldrig riktigt att "nu har jag honom".

Hurkacz hade chans att sedan bryta svenskens serve vid ställningen 4–2, men Ymer kunde till slut ta hem även det. Och även om Hurkacz enkelt tog hem nästa så kunde Ymer därefter avgöra matchen.

Mikael Ymer är enda svensk kvar på singel, sedan storebror Elias Ymer och Rebecca Peterson slagits ut under turneringens första dag.

Laddar med Monopol

I andra omgången får Mikael Ymer ett på papperet lättare motstånd, när han ställs mot 17-årige Carlos Alcaraz från Spanien, rankad 146.

TT: Vad vet du om Alcaraz?

– Spelmässigt mer eller mindre inget. Men han har gjort några fantastiska resultat. Så det kommer att bli en väldigt tuff uppgift.

När det gäller formen är kanske Mikael Ymer inte riktigt på topp, trots segern.

Annons

– Men jag är väldigt glad med hur jag kämpade i dag och att jag hittade ett sätt att vinna, vilket alltid är positivt. Så att man får en till chans.

TT: Hur förbereder du dig för nästa match?

– Äta, isbad, massage, sova gott. Och så lite monopol i kväll, säger Mikael Ymer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons