Annons

Messis första träning med Barça sedan tvisten

Lionel Messi ville lämna Barcelona men blev kvar i den spanska storklubben.
Efter att ha varit frånvarande från lagets träning i lördags, dagen efter att det blev klart att fotbollsstjärnan stannar i Katalonien, var Messi återigen med när Barça tränade på måndagen.
Fotboll • Publicerad 7 september 2020
Lionel Messi. Arkivbild.
Lionel Messi. Arkivbild.Foto: Rafael Marchante/AP/TT

Turerna kring den argentinske stjärnanfallaren och lagkaptenens vara eller icke vara i klubben han skördat enorma framgångar med, och värvades till som tonåring för snart 20 år sedan, har varit många de senaste veckorna.

I fredags meddelade Lionel Messi, i en intervju med goal.com, att han motvilligt blir kvar i Barcelona kontraktstiden ut, till den 30 juni 2021.

Annons

– Det fanns en annan väg och att det var att ta det till rätten. Men jag skulle aldrig gå upp i rätten mot Barça eftersom det är klubben som jag älskar, som gav mig allt sedan jag kom hit, sade han.

På måndagen var Messi, som bland annat hjälpt den spanska storklubben till tio ligatitlar och fyra Champions League-titlar, tillbaka i träning med laget. Flera bilder i internationella medier visar storstjärnan anlända i bil till träningsanläggningen i Katalonien.

I augusti blev det offentligt att Messi hade meddelat Barcelona att han önskade lämna klubben gratis, vilket han enligt kontraktsuppgifter ska ha tillåtelse att göra efter varje säsong.

Barcelona åberopade å sin sida att utköpsklausulen på 700 miljoner kronor, motsvarande omkring 7,2 miljarder svenska kronor, gällde och den spanska fotbollsligan La Liga gav klubben rätt.

Under tvisten vägrade Messi bland annat både att träna och delta i truppens obligatoriska coronavirustestning, innan han i fredags meddelade att han blir kvar och nu alltså är tillbaka i träning med laget.

Fakta: Lionel Messi

Fullständigt namn: Lionel Andrés Messi Cuccittini.

Född: Den 24 juni 1987 i Rosario i Argentina (33 år).

Position: Anfallare.

Längd: 170 centimeter.

Klubbar: Newell's Old Boys (1994–2000), Barcelona (2001–).

Debut i Barcelonas A-lag: den 16 oktober 2004.

Matcher/mål för Barcelona: 731/634 (alla turneringar).

Landskamper/mål för Argentina: 138/70.

Meriter (urval): 10 La Liga-titlar, 4 Champions League-titlar, 6 titlar i spanska cupen. Han vunnit Ballon d'Or, priset till världens bästa spelare, sex gånger, lika många gånger som han tagit hem Guldskon som främsta målgörare i europeisk fotboll.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons