Annons

Messi får som han vill mot Iran

Lionel Messi vill se sitt Argentina spela 4–3–3. Mot Iran får stjärnan som han vill.
Sport • Publicerad 21 juni 2014
Foto: Victor R. Caivano

– Vi kommer att börja med 4–3–3, men om vi måste byta så gör vi det, sade förbundskapten Alejandro Sabella.

Dagen före VM-matchen mot Iran i Belo Horizonte fortsatte snacket om Argentinas sätt att spela, och det faktum att Messi har sagt att han föredrar 4–3–3 framför det 5–3–2-system som laget inledde med mot Bosnien-Hercegovina.

Annons

– Jag blev inte sårad av Leos kommentarer. De frågade hur han vill spela och han svarade på det. Vi har en stark gruppkänsla och jag diskuterar fotboll med mina spelare, jag tror att det är bra att ha en öppen dialog med dem, sade Sabella, som själv har erkänt att den inledande taktiken mot Bosnien var ett misstag.

Sabella fick också svara på frågor om det faktum att det i hemlandet pratas om att han är en svag förbundskapten.

– Har man inte självkritik säger de att man är envis, har man självkritik säger de att man är svag. Jag måste fokusera på vad som är bäst för Argentinas lag och den grupp som är under min ledning. Men precis som alla andra människor kan jag ha fel.

Om Argentina vinner lördagseftermiddagens match mot Iran kanske snacket om Sabellas taktikmiss tystnar för gott – i så fall är nämligen "los albicelestes" klara för åttondelsfinal.

– Vi måste behålla koncentrationen och vara ödmjuka från minut 1 till 90. Det finns inga svaga motståndare, det här är en VM-match och vi får inte underskatta något lag, sade Sabella.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons