Annons

Mehmeti bröt Örebros måltorka

Svarta rubriker i veckan efter skandalen med magsjuka spelare. 
Men hemma mot Varberg spräckte Agon Mehmeti Örebros långa måltorka med en drömträff.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2020
Agon Mehmeti, till höger, kramas om efter sitt mål.
Agon Mehmeti, till höger, kramas om efter sitt mål.Foto: Kicki Nilsson / TT

Fotbollssverige rasade när det stod klart att fyra-fem ÖSK-spelare spydde innan de spelade borta mot Sirius förra söndagen mitt i coronapandemin. ÖSK menade att det rörde sig om mittstänkt matförgiftning men anklagas för att ha mörkat symptomen och är nu anmält till Svensk elitfotbolls disciplinutskott och riskerar straff i form av en erinran, en varning eller böter.

– Jag har egentligen inga kommentarer kring det där. Klubben har sagt sitt om det där, säger Agon Mehmeti.

Annons

– Den matchen är glömd. Vi har analyserat vad vi kunde göra bättre och annorlunda och måste blicka framåt.

TT: Men hur upplevde du det? Vad såg du?

– Nej, jag såg absolut ingenting.

"Försökt blicka framåt"

ÖSK-managern Axel Kjäll är inne på samma linje:

– Vi pratade så klart om det här på träningen dagen efter, men sen har vi mest försökt blicka framåt. Det finns andra i klubben som ska lägga fokus på detta.

TT: Vad säger du om anmälan som har gjorts mot ÖSK?

– Finns det en bedömning att saker har misskötts så ska det komma en anmälan, så det är inga konstigheter med det.

Axel Kjälls Örebro har överhuvudtaget haft en tung inledningen – framförallt hemma på Behrn arena där ÖSK inför mötet med Varberg ännu inte hade gjort mål i årets allsvenska.

– Det är ni i media som pratat om det där, vi i laget har inte alls gjort det. Vi vet att vi kommer göra mål förr eller senare, säger Agon Mehmeti.

Utburen på bår

Och mot succénykomlingen Varberg spräckte alltså till sist Mehmeti målnollan med en drömträff på volley efter en timme. Otagbart i målvakten Stojan Lukics vänstra hörn.

Annons

– ”Mårten” (Johan Mårtensson) slår ett inlägg på bortre, jag stannar kvar där och får till en bra träff och den går in, säger ÖSK-anfallaren och tillägger:

– Vi har tränat ganska mycket på det där och jag gilla att få de där volleyträffarna. Den satt som en smäck.

Tack vare fullträffen tog anfallaren död på hemmalagets måltorka som varat på Behrn arena ända sedan den 21 oktober 2019 när Johan Bertilsson kvitterade till 2–2 mot Elfsborg.

På slutet gick ÖSK:s inhopparen Erik Björndahl hårt in i en nickduell med två Varbergspelare - och blev sedan utburen på bår med möjlig fraktur i ansiktet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons