Annons

Medaljregn för Borås Taekwondo

Borås taekwondocenter har en gyllene generation på gång. Alla fem som ställde upp vid SM kom hem med en medalj - varav tre räknas nu som landets bästa i respektive viktklass.
Taekwondo • Publicerad 13 december 2017
Från vänster: Abdul Amini, Mustafa Majidzdeh, Ali Alian, Abdullahi Mohammed, Ermin Trncic
Från vänster: Abdul Amini, Mustafa Majidzdeh, Ali Alian, Abdullahi Mohammed, Ermin TrncicFoto: Privat

I fjol kvalade Ali Alian, från Borås taekwondocenter, in till Junior-VM. En bedrift som har smittat av sig på de andra utövarna i klubben menar tränaren Finn Frederiksen, som var med och grundade klubben 1998. Den bilden bekräftas av resultatet från helgens SM-tävling i Västerås. Totalt blev det två guld, ett silver och två brons för utövarna från Borås.

– Vi är jättenöjda och stolta över vad de åstadkommit. Att Ali kvalade in till landslaget förra året har sporrat de andra och alla tycker att det är roligt att träna, säger Frederiksen.

Annons

Dessutom så har tre utövare, Abdullahi Mohamed, Ali Alian och Ermin Trncic, kvalat in till landslaget i kraft av att de är förstarankade i respektive viktklasser. Och kommer att få representera Sverige vid internationella tävlingar nästa år.

Hur lyder framgångsreceptet?

– Vi har en bra sammanhållning i klubben och när de ser att någon lyckas så vill de också göra det. Samtidigt tränar de väldigt hårt fem dagar i veckan.

Fokus i media efter helgens tävlingar hamnade på två tävlande med efternamnet Ibrahimovic, Maximilian (11) som vann brons i sin kategori och Vincent (9) i förnamn. Alltså Manchester United-stjärnan Zlatan Ibrahimovics söner.

Finns det någon problematik i att fokus läggs på dessa individer och inte sporten i sig?

– Jag ser mer detta som en positiv grej, all publicitet är bra publicitet. Jag har inget emot det alls, säger Frederiksen.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons