Annons
Chris McKnight är knäskadad. Borås Baskets stjärnamerikan har magnetröntgats – och missar nu minst två Euro Challenge-matcher.
Sport • Publicerad 10 november 2014
Foto: Lisa Brunzell

"Tråkigt, men det kunde ha varit mycket värre", säger McKnight till BT.

Boråsforwarden har en tid haft problem med ett knä, men i samband med segermatchen i Euro Challenge borta mot Bakken Bears i Danmark förra tisdagen eskalerade det.

Annons

– Jag kände före matchen att gjorde ont, men trodde att det hade att göra med att vi spelade match så tätt inpå den förra och att det skulle gå över. Men det gjorde det inte, så jag sa till klubben att det måste kollas upp nu. Jag brukar känna viss smärta, och har en så pass tuff spelstil som gör att jag ofta landar på golvet, säger McKnight.

Nu har han magnetröntgats. Borås Baskets fystränare Magnus Hellman Driessen är involverad, men han var under måndagskvällen på fotbollsgalan med Elfsborg (se föregående uppslag) och kunde inte prata. I ett sms till BT skriver han, angående McKnights knä:

"Chris har ett hopparknä sedan tidigare. Nu har en inflammation i knäskålssenan tillkommit. Detta betyder rehab och alternativ träning i cirka två veckor."

Ett hopparknä beskrivs som en överbelastningsskada i just knäskålssenan.

McKnight själv:

– Vi har satt upp en rehab-plan för två veckor. Sedan får vi ta det därifrån. Förhoppningsvis kan jag vara med och spela kort därefter.

Har du ont?

– Det känns redan bättre, sedan jag började med övningarna.

26-åringen har under säsongens ligaspel snittat 13,6 poäng och 8,2 returer. I 86–79-segern mot Bakken Bears förra veckan spelade McKnight en huvudroll tack vare sina 15 poäng, fyra steals och fyra returer. Belgiska Okapi Aalstar väntas i kväll bli en svår uppgift för Borås – och med McKnight på listan över indisponibla spelare blir det ännu tuffare.

– Det är klart att det är ett minus när Chris inte kan vara med. Men man får försöka se det positiva i det här: Hellre att han missar några matcher nu än till våren. Och nu får andra chansen att kliva fram i hans ställe, säger Pat Ryan, coach.

Annons

McKnight är inte van vid att missa matcher.

– Sedan jag kom hit för fyra år sedan har jag nog bara stått över några matcher i samband med att min pappa dog och klubben lät mig åka hem. Det blir nytt för mig att se en match från sidan här i Boråshallen. Men hellre missa nu än senare under säsongen – både för mig och klubben.

Återstående matcher i Euro Challenge:

Tisdag 11 november: Borås Basket-Okapi Aalstar

Onsdag 19 november: Fraport Skyliners-Borås Basket

Tisdag 2 december: Borås Basket-Bakken Bears

Tisdag 9 december: Okapi Aalstar-Borås Basket

Tisdag 16 december: Borås Basket-Fraport Skyliners

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons