Annons

Friberg efter skräckskadan: "Evigt tacksam"

Frölundas Max Friberg har opererats efter gårdagens otäcka skada då en skridsko skar upp låret.
Och på Twitter tackar han både medicinsk personal och de Malmö-spelare som hjälpte till att stoppa blodflödet:
"Oliver och Markus Lauridsen, för evigt tacksam för ert agerande".
Ishockey • Publicerad 5 november 2021
Frölundas Max Friberg blödde mycket under torsdagens ishockeymatch i SHL.
Frölundas Max Friberg blödde mycket under torsdagens ishockeymatch i SHL.Foto: Adam Ihse/TT

Det var under torsdagens SHL-match mot Malmö som Max Friberg fick lämna isen med blod forsande från benet. Nu står det klart vad som hänt.

– Det var en skridsko som gick in i lårmuskeln. Det var lite blodkärl som gick sönder och lite vävnad som gick sönder när den skars av, säger Frölundas lagläkare Kurt Andersson till SVT.

Annons

Vad det var för operation som genomfördes kan inte Andersson svara på, men han menar att Friberg mår bra efter omständigheterna.

– Han mår bra. Han är opererad för den skada han fick och det såg bättre ut än väntat. Han är kvar på sjukhus men det ser ut som att han kan komma hem ganska snart säger han.

Friberg skriver själv på Twitter ett tack till alla som hjälpte honom efter händelsen:

"Tack till all medicinsk personal i Scandinavium och på Sahlgrenska, för att inte tala om mina med OCH motspelare. Oliver och Markus Lauridsen, för evigt tacksam för ert agerande".

Tränaren Roger Rönnberg säger på Frölundas webbplats att Friberg kommer att kunna spela hockey igen men att det är oklart hur snabbt han kan vara tillbaka. Rönnberg väljer därför att kalla hem Daniel Torgersson, som varit utlånad till AIK, till matchen mot Skellefteå på lördag.

Max Friberg var uttagen i den landslagstrupp som ska spela Karjala-turneringen i nästa vecka. Förbundskaptenen Johan Garpenlöv ersätter Friberg med Rögles Leon Bristedt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons