Annons

"Måste ha högre tempo på bollen"

I kväll går Elfsborg in i årets Europaspel.
Sport • Publicerad 17 juli 2014

Med poängtapp mot Brommapojkarna och sitt livs första självmål i färskt minne är Henning Hauger revanschsugen.

– Vi måste ha högre tempo på bollen, röra oss bättre, springa mer och vara aggressivare, säger norrmannen.

Annons

Det var i matchminut 48 som Henning Hauger i söndags noterades för sitt första allsvenska mål den här säsongen – dock i eget mål.

– Jag har aldrig gjort självmål tidigare, faktiskt. Det var en väldigt konstig situation: jag ska vinna en duell, men precis när jag ska sparka till bollen touchar motståndaren den, så att jag träffar den snett. Sedan är det maximal otur att den skruvar sig som den gör, in i vårt mål, säger Hauger.

Vad tänkte du då?

– Det var inte roligt så klart, men sådant händer i fotboll. Det är bara att blicka framåt.

Det har han gjort nu.

Mot kvällens match.

Inter Baku ska besegras i ett dubbelmöte, för att Elfsborg ska kunna åka vidare på den Europabiljett som införskaffades tack vare segern i Svenska cupen tidigare i år.

– Allt måste göras bättre än hur det såg ut mot BP i söndags. Vi var för dåliga då, allihop. Vi har tittat på en del bilder och det verkar vara ett bollskickligt lag, men som kanske är lite naiva i vissa sekvenser; de kan tappa bollen på fel ställen. Det ska vi försöka utnyttja, säger Hauger.

Det här är åttonde året i rad Elfsborg spelar internationella matcher. Varje år väcks frågan om det täta matchschemat.

– Så länge det blir samma rytm, tre matcher i veckan, så känns det bra. Det svåra är om det varierar och ibland är tätt och ibland är lång tid mellan matcherna. Nu blir det tätt, och då ställer man in sig på det. Det är ju roligare att spela matcher än att träna, säger Hauger.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons