Annons

Marta lämnar Umeå

2008 års bästa damfotbollsspelare, Marta, lämnar den svenska mästarklubben.
Sport • Publicerad 7 januari 2009
Foto: Scanpix

Eran Marta i Umeå IK tycks vara över. Damallsvenskans storstjärna och fotbollsklubben har inte kommit överens och nu avbryter UIK förhandlingarna.

I ett pressmeddelande meddelar klubben att ”diskussionen angående Martas vara eller inte vara i Umeå IK den kommande säsongen för vår del är avslutad”, uppger Västerbottens-Kurirens nätupplaga.

Annons

Enligt Västerbottens Folkblad lämnade Umeå i början av december ett kontraktsförslag till Martas agent Fabiano Farah. Han lovade att återkomma inom kort. Men något svar har klubben ännu inte fått.

”Därvid har det stannat. Detta ointresse att diskutera med Martas arbetsgivare de senaste fem åren gör att Umeå IK nu väljer att sätta punkt för denna mycket långdragna historia”, skriver Umeå IK enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons