Annons

Markström matchhjälte efter ännu en nolla

Ett nytt NHL-rekord och en hållen nolla för nionde gången. Svenskarna levererade i natt när Calgary slog Detroit med 3-0.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2022
Calgarys målvakt Jacob Markström firas efter att ha hållit nollan mot Detroit i matchen som slutade 3-0.
Calgarys målvakt Jacob Markström firas efter att ha hållit nollan mot Detroit i matchen som slutade 3-0.Foto: Larry MacDougal/AP/TT

Inte ett enda av Detroits 19 skott på mål tog sig förbi en av dagens matchhjältar, Jacob Markström, som under nattens match (svensk tid) höll nollan för nionde gången i Calgarys tröja.

Det var verkligen svenskarnas match i dag då även Elias Lindholm och Rasmus Andersson blev utsedda till matchens lirare. Landsmännen var högst delaktiga till att laget fick med sig två poäng från matchen då Lindholm, med assist av Andersson, efter nio spelade minuter satte matchens första mål och därmed sitt 30:e för säsongen. Ett nytt rekord i NHL-karriären.

Annons

– Många mål har varit lätta mål, men det är alltid kul att komma upp i 30. Jag har varit nära några gånger men aldrig lyckats komma dit. Det är så klart skönt att äntligen slå rekordet, säger Elias Lindholm, efter matchen.

Detroits målvakt Thomas Greiss hade en tuffare dag på jobbet när Calgary pepprade på med 43 skott mot hans bur. Trots att han räddade 40 av dem var hans lags femte raka förlust ett faktum. Matchen slutade 3-0 till Calgary.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons