Annons

Märkliga självmålet avgjorde El Clásico

Fotboll • Publicerad 2 mars 2023
Barcelonas Raphinha, i förgrunden, i kamp med Real Madrids Nacho i den första semifinalen i Copa del Rey.
Barcelonas Raphinha, i förgrunden, i kamp med Real Madrids Nacho i den första semifinalen i Copa del Rey.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Barcelona hämtade sig från en nattsvart vecka och vann den första avdelningen av El Clásico borta mot Real Madrid i semifinalen i Copa del Rey.

Ett bisarrt självmål av hemmalagets Eder Militao i 26:e minuten gav Barcelona 1–0-segern.

Annons

Barcelonas Franck Kessie fick friläge mot hemmamålvakten Thibaut Courtois som räddade skottet med ena foten, men en hemåtstörtande Eder Militao fick bollen på sig och sprang in den i eget mål.

Ett skadedrabbat Barcelona kom därmed över den tuffa förra veckan där laget först åkte ur Europa League mot Manchester United för att sedan förlora mot bottenlaget Almeria i La Liga.

Returen i Barcelona spelas först om drygt en månad, den 5 april, och dessförinnan (den 19 mars) ska lagen mötas i ligan, också det på Camp Nou.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons