Annons

Mardrömsstarten än värre för Norrby

Sist i tabellen. Noll poäng. Det var förutsättningarna inför matchen mot Trelleborgs FF. Efteråt var läget sämre.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2015

En efter en lämnar Norrby IF-spelarna planen. Tysta och med nedsänkta blickar. Domaren Granit Maqedonci har blåst av hemmamötet med seriefavoriterna från Skåne.

Det var en ensidig historia där gästerna spelade rejält och självförtroende medan hemmaspelarna tydligt tyngdes av den dystra säsongsöppningen. Lagkaptenen Mergim Krasniqi stannar, blicken är fäst i golvet.

Annons

– Det är svårt nu... vi är i en väldig svacka. Vi verkar inte ta oss ur den heller. Det känns knappt som att vi kan komma till målchanser och vi släpper lätt till chanser.

Inför matchen hade Norrby IF förlustraden 0–1, 1–3, 1–3 och var som enda lag poänglöst i serien. Efter att ex-allsvenske Magnus Andersson dunkade in en frispark från distans i första halvlek och Salif Camara Jönsson nickskarvat in 0–2 var säsongsöppningen än dystrare.

– Det är väldigt jobbigt, säger Krasniqi.

Är det kris i Norrby?

– Inte än. Träningarna fungerar men jag förstår inte varför vi inte får till det på match. Det är tufft, vi behöver få med oss poäng för att få upp självförtroendet. Det är nog det som det handlar om.

Hur är ditt självförtroende?

– Det är inte på topp och det blir inte bättre heller.

Efter en succéartad försäsong med skrällar i svenska cupen viftades varningsflagg för Boråslaget inför årets säsong. Nu är de alltså fast i botten.

– Det är i motgång vi behöver visa att vi är starka. Vi måste visa våra rätta färger. I medgång är sånt enkelt.

Inför säsongen hade ni målsättningen att blanda er i toppstriden. Behöver den revideras?

Annons

– Nej, det tycker jag inte. Jag har spelat många år i Norrby och truppen är den bästa jag har varit med om. Vi ska klara det bättre än så här. Det är tungt och svårt just nu.

Var cupframgångarna i efterhand något negativt?

– Det kan ha varit så att vi fick en falsk trygghet. Att vi tror att vi är bättre än vad vi är. Många måste inse att verkligheten har kommit ikapp oss. Vi ska vara stolta över cupresultaten, men det är tråkigt att vi inte presterar så mot division 1-lagen.

Vad krävs av er nu?

– Jag tror vi behöver bygga bakifrån. Tajta till det och försöka hålla nollan.

Christian Johansson

Fotboll, Division I Södra

Norrby IF–Trelleborgs FF 0–2

3 Marc Axengren

2 Karl-Anton Pettersson

1 Marcus Översjö

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons