Annons

Måns, 16, studsade sig till guldet

Måns Skoglund hade chansen att vinna hela svenska cupen. Då krävdes det guld i den sista deltävlingen. Han vann tävlingen, den svenska cupen och slog personligt rekord.
Trampolin • Publicerad 13 december 2021
Måns Skoglund vann guld i den sista deltävlingen av svenska cupen i trampolin. Vinsten innebar också seger i den totala cupen.
Måns Skoglund vann guld i den sista deltävlingen av svenska cupen i trampolin. Vinsten innebar också seger i den totala cupen.Foto: Privat

Den sista deltävlingen i svenska cupen i trampolin hölls i Eklanda, Mölndal. Måns Skoglund, från Borås Gymnastiksällskap, hoppade sin bästa serie någonsin och stod som slutsegrare i totalen.

– Det var lite oväntat, för det var väldigt många duktiga som var med och tävlade. Men det är väldigt kul att vinna guldet och den totala cupen, säger Måns Skoglund.

Annons

Han avslutade säsongen med att slå sitt personliga rekord. Tidigare hade han en serie på 49,2 poäng. Hans nya rekord är 49,845.

– Det är en hyfsad ökning. Nästa säsong vill jag slå fler personliga rekord, säger han.

Denna säsongen har Måns Skoglund tävlat i klass två. Planen inför nästa säsong är att gå upp till klass ett, vilket är den högsta nivån.

– Jag känner mig redo för det. Det blir tuffare motstånd, men jag vill fortsätta utvecklas och tävla mot de bästa, säger Måns Skoglund.

Saga Lenjesson, 17, också Borås Gymnastiksällskap, tog brons i klass 2 tjejer.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons