Malmös tuffa baksmälla

Malmö FF kom till Stockholm med en färsk Champions League-plats i ryggen.
Sport • Publicerad 31 augusti 2014

Men Djurgården såg till att den allsvenska serieledaren fick ett bryskt uppvaknande när laget vann med 2–0 på en kokande hemmaarena.

Formstarka Djurgården hade kraftsamlat inför hemmamatchen mot Champions League-klara Malmö FF. 24 529 åskådare hade tagit sig till Tele2 Arena för att se laget ta sig an den fotbollsallsvenska serieledaren.

Hemmalaget spelade finurligt och inspirerat – och fick utdelning på en hörna redan i den tionde minuten. MFF-målvakten Robin Olsen förlorade en luftduell mot Emil Bergström och Haris Radetinac höll sig framme och stötte in bollen.

Malmö FF spelade stundtals med finess i första halvlek men hade svårt att komma till avslut. I den 36:e minuten sköt i stället Djurgårdens nya anfallsvapen Sebastian Andersson, som stod för ett hattrick mot Brommapojkarna senast, in slutresultatet 2–0 med vänstern.

Djurgården, som har 10–0 i målskillnad på sina tre senaste matcher i allsvenskan, fortsätter därmed att ställa till det för MFF. Malmö har inte lyckats vinna mot Stockholmslaget i allsvenskan sedan 2012 – på fyra matcher 2013–2014 har det blivit tre förluster och en oavgjord.

Tabelltvåan AIK vann mot Norrköping och är bara fyra poäng efter Malmö i tabellen.