Malmö vände mot Frölunda: "Heligt förbannad"

Serieledande Frölunda såg ut att vara på väg mot tre nya poäng borta mot Malmö. Men skåningarna kvitterade i slutminuten – och avgjorde genom Carl Söderberg i förlängningen.
Ishockey • Publicerad 23 oktober 2021
Carl Söderberg avgjorde för Malmö.Foto: Mats Javerud/TT

Frölundas tränare Roger Rönnberg beskrev sig själv som "heligt förbannad" när han kom till C Mores intervjumikrofon efter förlusten i Malmö.

Det kan man förstå.

Förre Malmöbacken Jens Olsson gav Frölunda ledningen i mittperioden och efter fem minuter av tredje spädde Patrik Carlsson på till 2–0. Då doftade det tre nya poäng för SHL-ishockeyns tabelletta.

Men Malmö tog timeout och därefter dröjde det inte ens två minuter innan hemmalaget var i kapp, efter mål av Carl Söderberg och Ponthus Westerholm.

Frölunda replikerade snabbt, när Anders Grönberg 34 sekunder senare satte 3–2 – efter passningskungen Ryan Laschs tredje assist för dagen.

Men Malmö kvitterade genom Adam Ollas Mattsson med 49 sekunder kvar, innan Carl Söderberg kom fri i förlängningen och avgjorde matchen.

Tre poäng blev bara en för Frölunda.

– Det är fruktansvärt irriterande, jag tycker att vi ger bort det här, säger Rönnberg till C More.

– Man måste spela med en annan smartness när man leder med 2–0. Jag tycker att vi har haft samma tendenser tidigare när vi leder, vi föder deras offensiv med att tappa pucken på fel ställen.

Frölunda toppar fortfarande SHL-tabellen, på 28 poäng. Men medan det segerjublades rejält i Malmö hoppades Rönnberg att det var plågade spelare i göteborgarnas omklädningsrum.

– Jag hoppas att det svider ordentligt för killarna där inne, för det här var två poäng som vi verkligen gav bort i dag.