Annons

Malmgren förlorade bronsmatchen klart

Jonna Malmgren var inte i närheten av bronsmedaljen i 53-kilosklassen vid VM i Belgrad.
Den 21-åriga svenskan, Europamästare i våras, förlorade bronsmatchen mot indiskan Vinesh Phogat med 0–8.
Brottning • Publicerad 14 september 2022
Jonna Malmgren, underst, förlorade matchen om VM-bronset i Belgrad. Bilden ovan är från tisdagens semifinal. Arkivbild.
Jonna Malmgren, underst, förlorade matchen om VM-bronset i Belgrad. Bilden ovan är från tisdagens semifinal. Arkivbild.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

– Anledningen till att jag inte tar medalj i dag är att jag inte riktigt kan slutföra situationerna till 100 procent. Jag kommer in fint i mina lägen, men kan inte avsluta det jag påbörjat och ta poäng, säger Malmgren till SVT.

Malmgren förlorade tisdagens semifinal mot mongoliskan Khulan Batkhuyag på ett omdiskuterad fallbeslut av domaren. Malmgren ledde då matchen med 6–2 med mindre än två minuter kvar.

Annons

– Det var tufft att ladda om efter förlusten i går. Det är egentligen det som grämer mig mest och känns mest tungt. Det känns som att en finalplats togs i från mig. Jag håller inte med om domslutet som togs i den matchen, men det är ingenting som vi kan påverka.

– Med lite tid och reflektion hoppas jag ändå kunna ta med mig att det här har varit en fin säsong, säger Jonna Malmgren till SVT.

21-åringen blev juniorvärldsmästare 2021 och tog guld vid ungdoms-OS 2018.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons