Ribba, stolpe och jätteräddningar – men inga mål.
Premier League-derbyt mellan Everton och Liverpool slutade 0–0.
Fotboll • Publicerad 3 september 2022
Liverpoolspelarna Luis Dias och Kostas Tsimikas reagerar efter en missad målchans.Foto: Jon Super/AP/TT

Liverpool fortsätter att blanda och ge i inledningen av Premier League.

Efter 2–1-segern mot Newcastle i måndags, då Fabio Carvalho avgjorde med matchens sista spark, blev laget nollat av lokalrivalen Everton på bortaplan.

Mål i första halvlek var dock inte långt borta.

Everton hade ett skott i stolpen efter en halvtimme. Tio minuter senare tvingade Darwin Núñez, som var tillbaka i Liverpools startelva efter avstängning, Everton-målvakten Jordan Pickford att styra bollen i ribban – och bara några sekunder senare sköt Luis Diaz i stolpen.

Irriterat på läktarhåll

Lägen att bryta dödläget fortsatte att komma i andra halvlek och Everton hade en boll över mållinjen i 69:e minuten. Men Conor Coady, som stötte in bollen från nära håll, bedömdes vara offside och efter en lång VAR-granskning dömdes målet bort.

Det bortdömda målet skapade irritation på läktaren.

Nyhetsbyrån AFP skriver att en ölflaska kastades in från läktarhåll och sånär träffade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp. Dessutom sprang en supporter in från läktarhåll för att konfrontera domaren Anthony Taylor, men motades bort.

I matchens sista minut var Liverpool oerhört nära att avgöra, men återigen var stolpen i vägen. Mohamed Salah fick läget och sköt, men Pickford var på bollen lätt och den tog i stolproten.

"Borde ha vunnit"

Fler lägen blev det inte och rivalmötet slutade mållöst.

– De hade några lägen och ett offsidemål. Två bra räddningar från Alisson men jag tycker att vi skapade mer. Vi borde ha vunnit och det känns som att vi förlorade två poäng, säger Liverpool-backen Virgil van Dijk till BT Sport enligt BBC.

Liverpool, som är tippat att slåss om ligatiteln, har nu "bara" två segrar på de sex första Premier League-matcherna. Everton väntar i sin tur på första segern. Efter sex matcher står laget noterat för två förluster och fyra oavgjorda.

Även Manchester City tappade poäng. Matchen mot Aston Villa slutade 1–1. Den norska anfallsstjärnan Erling Haaland satte 1–0 strax efter paus, men Aston Villas Leon Bailey kvitterade med drygt en kvart kvar att spela. Krysset var Citys andra för säsongen men laget är fortfarande obesegrat.

I Tottenhams 2–1-seger mot Fulham fick Dejan Kulusevski inleda på bänken. Därifrån fick han se Harry Kane gå upp på ensam tredje plats över mest gjorda mål i Premier League någonsin.

Den engelska anfallsstjärnan satte 2–0-målet i 75:e minuten vilket var hans 188:e mål i ligan. Bara Wayne Rooney och Alan Shearer har gjort fler.

Dejan Kulusevski byttes in mot Kane i 78:e minuten.

Chelsea vände och vann

Brentford med Pontus Jansson som lagkapten gjorde hela fem mål hemma mot Leeds. Värst av alla var Ivan Toney med tre mål i 5–2-segern.

Chelsea var illa ute hemma mot Londonrivalen West Ham. Marco Antonio gjorde 1–0 för bortalaget i 62:a minuten. Runt en kvart senare kvitterade dock Ben Chilwell och med bara några minuter kvar att spela såg Kai Havertz till att göra 2–1 och säkra tre poäng till Chelsea.