Mållöst för Isak i återstarten

Alexander Isak byttes in för Real Sociedad men lyckades inte vända matchen i den spanska ligan. Laget från Baskien fick trots stor dominans nöja sig med oavgjort, 1–1, mot Osasuna.
Fotboll • Publicerad 15 juni 2020
Alexander Isak fick hoppa in i andra halvlek när hans Real Sociedad mötte Osasuna i återstarten av La Liga. Här syns han i landslagströjan i november 2019. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Real Sociedad hade övertaget i hemmamötet med mittenlaget Osasuna i lagens första match efter coronauppehållet i La Liga. Men offensivt haltade det och laget gick miste om två viktiga poäng i kampen om en Champions League-plats.

Alexander Isak var glödhet i Real Sociedads tröja i vintras. Innan säsongen pausades i mars hade den 20-årige stockholmaren gjort sju ligamål och lika många i cupen. Nu fick han börja på bänken och se Osasuna ta ledningen i den 29:e minuten efter en straff av Adrián López.

Det dröjde till 61:a minuten innan Mikel Oyarzabal kunde sätta bollen i nätet och kvittera, efter en framspelning av anfallaren William José. Minuten därpå fick José lämna plan till förmån får Isak, vars bollkontakter dock blev få under de 28 minuter som återstod.

Det oavgjorda resultatet gör att Real Sociedad klamrar sig fast vid fjärdeplatsen i den spanska ligan och just nu har en plats i nästa säsongs Champions League, men både Getafe och Atletico Madrid nosar laget i nacken, endast en poäng bakom. Real Sociedad har tre poäng upp till trean Sevilla.