Fyra mål, vändningar, en målvaktsblunder och ett rött kort.
Lagen fick till slut dela på poängen, 2–2.
Fotboll • Publicerad 19 december 2021
Tottenham kunde jubla efter 2–2-målet mot Liverpool.
Tottenham kunde jubla efter 2–2-målet mot Liverpool.Foto: Frank Augstein/AP/TT

I den 70:e minuten nickade vänsterbacken Andy Robertson in 2–1 till Liverpool efter kalabalik i hemmaförsvaret.

Då hade gästerna fullbordat vändningen från att Harry Kane gett "Spurs" ledningen tidigt i första halvlek.

Men glädjen blev kortvarig.

För kort därefter stod målvakten Alisson Becker för en ordentligt feltajmad utrusning som gav Son Heung-Min möjligheten att kvittera i öppet mål.

Robertson utvisad

Och bara tre minuter senare sparkade målskytten Robertson ned Emerson Royal alltför bryskt och fick syna det röda kortet efter en VAR-koll.

I första halvlek stod Harry Kane för en vårdslös tackling med sulan först – då nöjde sig domaren Paul Tierney med ett gult kort utan att kolla på VAR-skärmen. Efter matchen var Liverpools tränare Jürgen Klopp ilsken.

– Man kan ge Robertson ett rött kort, men Kane borde definitivt också fått ett rött kort. Frågan är varför han kollar på Robertsons situation men inte situationen med Kane, säger tysken till Sky Sports.

– Jag har ingen aning om vad hans (domarens) problem är med mig.

Antonio Contes lag lyckades inte utnyttja det numerära överläget, utan slutresultatet skrevs till 2–2.

– Vi hade några klara chanser som vi borde göra något bättre av, om jag ska vara ärlig, säger Harry Kane till Sky Sports.

– Om man spelar mot ett topplag måste man utnyttja sina chanser, och vi hade tillräckligt med chanser för att vinna matchen, fortsätter han.

Liverpool tappade därmed dyrbara poäng i toppstriden i Premier League-fotbollen – och det gjorde även Chelsea tidigare på söndagen.

"Nöjd med prestationen"

Chelsea ville skjuta fram matchen mot Wolverhampton eftersom laget är hårt drabbat av både skador och covid-19. Men ligan sade nej. Därför fanns bara fyra utespelare med på bänken när tränaren Thomas Tuchel presenterade sitt lag.

Och det decimerade manskapet lyckades inte få hål på ett försvarsstarkt hemmalag. Matchen på Molineux förblev mållös.

– Vi gjorde en stark andra halvlek och med tanke på omständigheterna är jag nöjd med prestationen, säger Thomas Tuchel.

Chelsea inkasserade därmed sitt andra raka kryss, i veckan blev det 1–1 hemma mot Everton. Tuchels mannar ligger nu sex poäng efter ledande Manchester City, som i sin tur bortavann med 4–0 mot Newcastle på söndagseftermiddagen.

"Vi hade tur"

Ett missförstånd mellan målvakten Martin Dúbravka och mittbacken Ciaran Clark gav portugisen Rúben Dias ett öppet läge att nicka in ledningsmålet för City efter bara fem minuter.

Med knappt en halvtimme spelad var det dags igen. Ytterbacken João Cancelo stod för en läcker prestation när han gjorde bort två motståndare och sedan pricksköt in 2–0.

Riyad Mahrez utökade ledningen i den 65:e minuten innan Raheem Sterling satte dit 4–0 från nära håll, fint framspelad av Gabriel Jesus, i matchens slutskede.

– Ett bra resultat, men ingen bra prestation, säger Citys tränare Pep Guardiola till BBC.

– Första halvleken var en av de sämsta vi spelat den här säsongen, andra halvleken var betydligt bättre, säger Guardiola.

Manchester City gläds säkerligen åt konkurrenternas poängtapp. Nu leder laget Premier League med tre poängs marginal till tvåan Liverpool.