Annons

Målet: riksserien om tre år

Anna Nyman är en av många nya BHC-spelare som ska se till att klubben hamnar i finrummet. Inom tre år ska laget spela i riksserien.
– Vi håller en hög kvalitet i år, lovar hon.
Sport • Publicerad 10 oktober 2010
REDO FÖR PREMIÄR. Anna Nyman är en av många nya i årets BHC. I dag väntar premiär borta mot Motala.
REDO FÖR PREMIÄR. Anna Nyman är en av många nya i årets BHC. I dag väntar premiär borta mot Motala.Foto: Frida Klingberg

21-åriga Anna Nyman spelade förra säsongen i Hanhals elitlag i Riksserien, där hon blev tredje bästa poängplockare. Men när klubben tyckte att det var för dyrt med både ett herr- och ett damlag, slutade att betala ut löner och gav upp sin plats i riksserien, tvingades hon och resten av truppen bort.

– Vi var ett gäng som satte oss ner och ringde runt till alla damlag vi kände till här i väst. Men många av dem är rena flicklag, så det var inte så många andra klubbar än Borås som var intresserade.

Annons

Hårdsatsande BHC kunde bara tacka och ta emot, laget har inte mindre än tio nya spelare från Hanhals till den här säsongen. Och ribban sätts högt direkt.

– Det vi kommer att kämpa för nu är att ta oss upp i Riksserien. Vi har pratat om en treårsperiod att klara av det, i år är det väldigt många nya i laget så vi får se hur högt vi når, säger hon.

Hon bor fortfarande hemma i Fotskäl utanför Skene, och pendlar till jobbet på ett lager i Kungsbacka. Med andra ord blir det en hel del resor, både till Kungsbacka och till Borås Ishall.

– Men det fungerar ganska bra. Matcherna är nästan alltid på helgerna, och efter jobbet får jag åka direkt till träningen. Vi tränar med laget två gånger i veckan, och så blir det en hel del träning på egen hand också.

Trots sin unga ålder är hon redan utbildad elitdomare. Förra året fick hon lägga domarskapet åt sidan på grund av alla matcher och resor med Hanhals, men nu smyger hon igång lite igen även om hårdsatsningen får vänta några år till.

– Jag börjar lite smått redan den här säsongen, men internationellt får det vänta ytterligare någon säsong. Det är en himla fördel som spelare att vara domare, man får en helt annan spelförståelse och inser hur domarna tänker i vissa situationer.

I dag börjar den nya säsongen för BHC:s damer, borta mot Motala AIF. Anna Nyman erkänner att hon har rätt dålig koll på vad som väntar.

– Jag har ingen aning om hur bra lagen är i vår serie. Men det känns som att vi håller hög kvalitet och har ett spännande lag. Det här blir spännande, säger hon.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons