Annons

Maguire på väg tillbaka trots misshandelsdom

Manchester United-spelaren Harry Maguire dömdes nyligen till nästan två års villkorlig dom i Grekland för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök. Nu kan han vara på väg tillbaka till landslaget.
Fotboll • Publicerad 5 september 2020
Englands förbundskapten Gareth Southgate, till höger, sträcker ut en hand till sin mittbacksstjärna Harry Maguire. Arkivbild.
Englands förbundskapten Gareth Southgate, till höger, sträcker ut en hand till sin mittbacksstjärna Harry Maguire. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Förbundskaptenen Gareth Southgate säger att den engelske landslagsbacken kan bli aktuell för spel igen i oktober, efter att ha plockats bort från matcherna i september.

– Det har varit en riktigt tuff period för honom och jag tror att de senaste dagarna har varit viktiga för honom, så att han fått vila och komma från uppståndelsen, säger Gareth Southgate.

Annons

– Jag tror att han behövde det avbrottet och han kommer snart kunna gå tillbaka till sin klubb och vi kommer absolut se över möjligheten att ha honom med i oktober.

England möter Belgien och Danmark under nästa landslagssamling om en månad.

Harry Maguire dömdes till villkorligt fängelse i ett år, nio månader och tio dagar efter ett uppmärksammat bråk på den grekiska ön Mykonos. Han har själv nekat till anklagelserna utan hävdar att han blev utsliten från en minibuss av polis och slagen på benen. Domen har överklagats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons