Annons

Maguire kvar som kapten trots misstankarna

Fotboll • Publicerad 12 september 2020
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær har inga planer på att ta lagkaptensbindeln från Harry Maguire. Arkivbild.
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær har inga planer på att ta lagkaptensbindeln från Harry Maguire. Arkivbild.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Harry Maguire är fortsatt Manchester Uniteds lagkapten trots brottsmisstankarna mot fotbollsstjärnan. Det säger Premier League-lagets tränare Ole Gunnar Solskjær.

"Han kommer att vara vår kapten", säger norrmannen till Uniteds hemsida.

Annons

"I mina ögon är han en väldigt bra människa och har alltid varit en positiv person med rätt värderingar. Så jag hoppas verkligen att vi får se Harry prestera efter sin bästa förmåga".

27-årige Maguire dömdes av en grekisk domstol till villkorligt fängelse förra månaden för grov misshandel, våldsamt motstånd samt mutförsök, men har sedan dess överklagat domen. Därmed nollställdes den tidigare domen i väntan på nästa rättegång, som ska hållas i en högre instans någon gång inom de närmsta två åren.

Manchester United inleder Premier League-säsongen hemma mot Crystal Palace den 19 september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons