Annons

Magnusson får chansen – Brorsson petas

Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg och Hanna Öberg utgör laget till lördagens skidskyttestafett i Hochfilzen.
Mona Brorsson petas därmed från andrasträckan.
Skidskytte • Publicerad 10 december 2021
Anna Magnusson får chansen i stafettlaget i världscupen i Hochfilzen. Arkivbild.
Anna Magnusson får chansen i stafettlaget i världscupen i Hochfilzen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lukas uppger att landslagsledningen redan inför årets första världscupstafett, i Östersund förra helgen, bestämde att man skulle testa lite olika åkare i två stafetter så alla skulle få köra en gång. Därför byttes Mona Brorsson ut mot Anna Magnusson.

– Jag är nöjd med laget, vi har ett starkt lag i morgon också, säger Lukas vid en pressträff.

Annons

– Vi tillhör alltid favoriterna i stafett, där ska vi inte snacka ner oss. Men det finns många bra lag så det ska bli spännande att se.

Elvira Öberg gjorde ingen topprestation på skjutvallen i fredagens sprint i österrikiska Hochfilzen, men ser fram emot stafetten.

– Där har man extraskotten, det är en trygghet och ger en lite mer marginalen. Det ska bli jättekul att köra stafetten och vi vet att vi har goda chanser att komma högt upp, säger hon.

I fredagens världscuptävling i sprint kom hon först på 17:e plats med tre bom. Storasyster Hanna Öberg kom femma efter två bom. Mona Brorsson blev elva och Anna Magnusson tolva.

I förra helgens stafett i Östersund hade Brorsson, som var den andra svenska åkaren ut efter Linn Persson som gett Sverige ett superläge, problem med skyttet efter att ha drabbats av "bendarr" och drog på sig två straffrundor.

Elvira Öberg körde dock ikapp rejält på tredje sträckan och Sverige blev trea efter att Hanna Öberg spurtat ned norska Marte Olsbu Røiseland på slutet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons