Annons

Magisk vändning av Borås J18

När ingen längre trodde öppnades hoppet.
Sport • Publicerad 14 mars 2014
Foto: Magnus Peterson

Borås J18 hoppade på chansen och stod för en makalös vändning i SM-slutspelet.

– Det känns fantastiskt roligt! Vi ligger under med 4–1 och då känns allting kört. Sedan får vi ett brunkmål och det känns att hela båset går i gång, säger forwarden Gustaf Jonsson.

Annons

Jonsson hade milt uttryckt en huvudroll i vändningen. Fast det började inte lika bra. Efter en period ledde Färjestad med 3–0.

– Det första målet är helt mitt fel. Jag hinner inte med och han fintar bort mig och stänker dit den. Då kände jag att gå in att visa lite. Jag fick en hyfsad revansch.

Revanschen han talar om är att det var han som placerade dit 3–4 med mindre än tre minuter kvar, han som svepte in 4–4 när 90 sekunder återstod och han som när matchuret stod på 59.34 fick se pucken smita in mellan benen på Färjestadsmålvakten.

– När den går in... jag bara ramlar ner på isen, säger Jonsson när han beskriver sitt matchvinnande mål innan han fortsätter.

– Det här är vad vi har kämpat för i varje träning. Vi har peppat för den här matchen i flera veckor. Det är en sådan laginsats, alla stöttar och publiken var fantastisk, avslutar segerorganisatören, som även gjorde BHC:s första mål i matchen.

På läktarna fanns det 704 personer som bevittnade när Borås tog ledningen med 1–0 i matcher i bäst av tre.

Christian Johansson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons