Annons

Lycke Holm: "En katastrof"

Melwin Lycke Holm genomförde sin första Finnkamp med krampande vader.
Och slutade på 2,12 vilket gav en fjärdeplats.
Friidrott • Publicerad 5 september 2020
Melwin Lycke Holm kom på fjärde plats i herrarnas höjdhopp i sin debut i Finnkampen.
Melwin Lycke Holm kom på fjärde plats i herrarnas höjdhopp i sin debut i Finnkampen.Foto: Anders Wiklund/TT

Melwin Lycke Holm säger direkt efter tävlingen att han är sliten. Detta efter en sensommar där han mäktat med bland annat sitt första SM-guld i mitten på augusti och personbästa (2,17) i början av samma månad.

– Tävlingen idag var en katastrof för min del. Jag är fruktansvärt sliten. Kroppen har inte orkat träna som jag velat de sista veckorna. Jag har inte gjort ett hopp över 2,10 sedan SM, säger Lycke Holm.

Annons

– Kroppen känns inte bra, jag fick kramp i vaderna. Det är inte så skönt att känna det när man hoppar, att veta att något kan gå sönder.

"En tävling man inte vill missa"

TT: Men det var ändå självklart att komma hit i dag?

– Ja, jag kände att kommer jag igenom coronatestet då ska jag hit. Det här är en tävling man inte vill missa.

– Det är en ära att få hoppa här. Det är synd att min första Finnkamp går som den går.

Det blev finsk seger i herrarnas höjdhopp. Arttu Mattila tog sig över 2,14 i sista försöket. Men det var inte första gången Lycke Holm stötte på Mattila.

– 2017 var jag på Finnkampen i Stockholm och kollade med pappa. Då kom Arttu fram till pappa och ville ta en bild med honom. Då satt jag där bredvid. Och nu möts vi tre år senare. Det är roligt.

– Dessutom hoppade vi tillsammans redan i vintras på Nordenkampen, där slog jag honom till och med.

Bäste svensk i herrarnas höjdhopp blev Emil Uhlin som även han stannade på 2,12 dock i andra hoppet. Vilken även var personbästa.

För Melwin Lycke Holm väntar nu vila.

– Jag ska bara gå ner i grundträning och se till att jag inte går sönder. Sen är det bara att hoppas på att det blir ännu högre höjder i vinter eller i sommar.

"Man känner sig liten"

Annons

En annan som gjorde sin första Finnkamp och första seniorkamp är Nikki Anderberg, 17 år.

Under lördagen blev hon tvåa på 100 meter när hon sprang på 11,60, och var med i det stafettlag som förlorade 4x100 meter.

– Jag är lite besviken efter 100 meter, det kändes bra på uppvärmningen. Sedan fick jag inte till starten, de sköt väldigt snabbt i starten. Stafetten kändes bra, det var lite revansch från 100 meter, säger Anderberg efter stafetten.

TT: Hur känns det att vara på din första Finnkamp?

– Det är jättekul, alla är jättesnälla. Men vi är många unga så man känner sig inte minst. Men man känner sig ändå liten, det är första gången på seniorlandslaget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons