Annons

Lundh tar över som huvudtränare i HV71

Nicklas Rahm får gå och Stephan ”Lillis” Lundh tar över som huvudtränare.
Det ska få fart på HV71 i SHL-hockeyn.
Ishockey • Publicerad 17 januari 2021
Stephan ”Lillis” Lundh får huvudansvaret som tränare i HV71. Arkivbild.
Stephan ”Lillis” Lundh får huvudansvaret som tränare i HV71. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

"Vi behöver göra en förändring efter att de sportsliga resultaten inte är på den nivå vi förväntar oss", säger klubbens sportchef Johan Hult i ett pressmeddelande.

HV71 ligger på tolfte plats i en haltande tabell – klart under förväntningarna.

Annons

"Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget. Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig" säger Johan Hult.

Patrik Andersson ersätter tills vidare Lundh som assisterande tränare och kompletterar Jonas Holmström och William Rahm i ledarstaben.

Stefan Nyman är sedan i början av november sjukskriven och i dagsläget vet ingen när HV-tränaren kan vara tillbaka i båset.

Stephan ”Lillis” Lundh var huvudtränare i HV71 under förra säsongen. Han återvände till HV71 som assisterande tränare i december.

"Det finns många skickliga hockeyspelare i detta laget och nu handlar det om att ta fram det i dem och få dem att tro på sig själva" säger Lundh.

Kontraktet med Stephan ”Lillis” Lundh gäller säsongen ut.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons