Rakells show mot tidigare klubben: "Konstigt"

Ishockey • Publicerad 17 januari 2023
Pittsburghs Rickard Rakell. Arkivbild.
Pittsburghs Rickard Rakell. Arkivbild.Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

29-årige Rakell fick ett fint möte med sin tidigare klubb Anaheim.

Han låg bakom tre av Pittsburghs fyra mål, varav svenskens sista assist ledde till Bryan Rust 3–3-kvittering med 25 sekunder kvar att spela av tredje perioden.

I förlängningen avgjorde sedan Jake Guentzel.

– Det kändes riktigt skönt att vi kunde vinna och att jag fick vara med och bidra, säger Rakell till Aftonbladet.

Tio år i Anaheim

Matchen mot Anaheim var även speciell av en annan anledning för Rickard Rakell.

Han tillhörde just Anaheim under tio år innan han i fjol trejdades till Pittsburgh.

Det här var hans första möte med sin tidigare klubb.

– Framför allt i början var det konstigt att möta sitt gamla lag, men jag tror det kommer kännas ännu konstigare att återvända till Honda Center (bortaplan) om någon månad. Jag ser dock fram emot att komma tillbaka för första gången sedan trejden.

Zibanejads 20:e mål

Tampa Bays Victor Hedman satte 4–1 i tom bur, svenskens andra mål för säsongen, och såg därmed till att Seattles segerrad på åtta raka matcher nådde sitt slut.

Landsmannen Mika Zibanejad gjorde NY Rangers första mål i 3–1-segern mot Columbus, vilket var hans 20:e fullträff för säsongen.

I mötet mellan San Jose och New Jersey gjorde svenske Erik Karlsson 2–1 till San Jose, med fyra sekunder kvar i den första perioden.

Men New Jersey höll ihop och Jack Hughes kvitterade till 3–3 med tio sekunder kvar av den tredje perioden.

Efter en mållös förlängning avgjordes mötet på straffar. Då var New Jersey lite vassare och tog hem segern med 4–3.