Annons

Lucic tackade nej

Teddy Lucic, 35, fick en EM-förfrågan - sent på natten efter derbyt mot IFK Göteborg.
Sport • Publicerad 14 maj 2008

– Hade jag haft två, tre dagar på mig så kanske, säger Elfsborgsmittbacken.

Nu blev det snabba besked för Lucic när assisterande förbundskaptenen Roland Andersson ringde vid midnatt efter måndagens match mot IFK Göteborg.

Annons

Andersson ville veta om Lucic var intresserad av att åka med truppen till sommarens EM-slutspel och Lucic fick natten på sig att tänka över frågan.

Hur gick dina funderingar?

– Jag har hela tiden sagt att jag inte varit hundra fokuserad på att åka och då har jag ingenting där att göra. Det har varit samma känsla hela tiden. Sedan har det varit en trupp som spelat hela tiden.

Henrik Larsson tackade ja?

– Ja, han har väl suget kvar. Det är kul för honom och för laget att han är med.

Varför är inte ett EM motiverande?

– Matcherna är inga problem, det handlar om resorna och att det tar sådan tid. Du är borta fem, sex veckor och jag känner att fokus kan dippa mellan matcherna.

Var det konstigt att deringde så sent?

– Jo, lite konstigt var det, men dom ville väl inte störa uppladdningen inför de allsvenska matcherna. Hade jag haft två, tre dagar på mig så kanske, men nej, det fanns inte mycket tid att tänka på.

Lucic kommer i stället att följa EM från tv-soffan och umgås med familjen under sommaren.

–?Sedan ska jag vila upp kroppen. De senaste matcherna har jag haft lite känningar i hälen.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons