Annons

Lucic spelar vidare i gul tröja

Saknaden blev stor.
Därför skrev Teddy Lucic, 34, på för Elfsborg.
– Man vet aldrig när det tar slut, men jag blev lockad av tanken att vinna något igen, säger han.
Sport • Publicerad 3 januari 2008

Häcken i superettan och nej tack till landslaget – i mångas ögon var Teddy Lucic uträknad från den internationella scenen.

Nu kan det bli dubbel comeback.

Annons

Även om sommarens EM-slutspel fortfarande ligger långt borta.

– Just nu tänker jag bara på Elfsborg. Det var ett steg som jag inte hade tänkt mig för bara någon månad sedan, men just nu känns de helt rätt.

Men om Lars Lagerbäck ringer i morgon, är dörren till landslaget helt stängd?

– Det känns så nu, ja. Det tar väldigt mycket tid från den med familjen.

Varför Elfsborg?

– Elfsborg är ett riktigt bra lag, med en bra organisation som kommer att vara med och slåss om medaljerna. Jag saknade allsvenskan och trodde faktiskt att vi skulle ta steget tillbaka med Häcken, men nu blir detta istället en helt ny utmaning för mig.

I divisionen under fick han följa den gul-svarta guldjakten via teven året som gick och gav laget godkänt. Inte mer.

– Jag såg ett par matcher och fick väl inte hela bilden, men vad jag förstår finns det lite mer att hämta. Men laget är riktigt bra och det blir en riktigt intressant säsong.

En guldsäsong?

– Det finns väl alla möjligheter i alla fall.

Annons

Två plus ett år – därefter fyller Lucic 38.

Men han själv har idag ingen aning om vart karriären tar vägen.

– När jag var 20 tänkte man att man skulle lägga av vid 31–32, sedan blev man 25 och tankarna förändrades. Jag har lärt mig att det bästa är att låta tiden bestämma, kroppen och motivationen. Just nu känns det bara inspirerande.

Till de som säger att du är för gammal?

– Tja, många tyckte att Stig Töfting var för gammal, han var 36 när han kom till Häcken. Det är bara att se vad han uträttade, riktigt bra varje match och piggast på träning.

Hur är din egen fysik?

– Jag känner ingen skillnad under match rent fysiskt jämfört med 15 år tillbaka, skillnaden är väl den att återhämtningen tar någon dag extra. Sedan är åldersfixeringen extrem i Sverige, utomlands handlar det mer om prestation.

Teddy Lucic kommer att bo kvar i Göteborg, men bor inte så långt från Anders Svensson och har således en given privatchaufför.

– Vi får väl turas om att köra, men det skall nog gå bra – Anders har sagt att det bara tar 25 minuter från Liseberg.

Elfsborg börjar sin försäsongsträning måndagen den 14 januari – då med både Lucic och isländska nyförvärvet Helgi Danielsson på plats.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons